söndag 22 september 2013

Feria de la tapa

  Hade en riktigt bra dag igår. Steg upp, åt morgonmål, fixade oss och gick iväg för att möta mågra flickor från min klass. Vi gick runt lite i ett shoppingcenter (nästan allt är på rea just nu!!) och åt på McDonald's. Sedan gick vi till en park som redan på dagen var proppfull av folk. Just nu i fyra dagar firar man "Feria de la Tapa" här i San Fernando. Det är en av de största högriderna här, vi är till och med lediga på tisdagen! Ni skulle ha sett min dans då jag fick veta det, haha! 


  Senare på kvällen gick vi iväg till parken igen. Vi gick längs huvudgatan som var helt full med folk, och då menar jag verkligen många, många tusen människor. I parken fanns flera tält med olika spanska maträtter. jag ville ha paella men det var slut, så jag tog "patatas con jamón" (ungefär potatissoppa med parmaskinka och bröd, gillade inte det så mycket). I parken slapp man knappt framåt bland alla ungdomar och vuxna som trängdes och sprang runt. Träffade mycket nya människor idag också, så det blev en del kindpussas igen. Alltid en då man träffas och ofta en då man skiljs åt. Visst, trevligt i många situationer, men då någon har riktigt flottig hy känns det lite äckligt, hehe. Spanskan flöt på riktigt bra ikväll, känner mig för en gångs skull lite nöjd över mig själv!   På fredag kväll var vi på en musikal som hela vår värdfamilj var med i. De hade två föreställningar och vi var på den andra. Roligt att se för vi kände så många av dem som var med eftersom de alla är nära vänner till familjen och vi var och såg på då de övade en gång. Fast jag inte förstod så mycket var musikalen riktigt bra. Den handlade om San Fernandos historia. 

  Idag är det söndag så familjen är i kyrkan för tillfället. Snart kommer de hem och då blir det trerätters med missionärerna som sällskap igen. Tycker det är jätteroligt, vi pratar alltid om intressanta saker, och så får man prata lite engelska också, haha. Nico har även haft en kompis här över helgen. Hon studerar till engelskalärare så hon pratar bra engelska. Vi försöker alltid prata spanska, men om det är något vi inte kan förklara eller förstå så är det engelska som gäller. Jag gillar verkligen att familjen har så många vänner som kan engelska, alla säger att vi ska höra av oss om vi får något problem. Sjukt bra om man t.ex. måste till sjukhuset eller vad som helst. Haha, har ju erfarenhet från förra året då mina trumhinnor sprack. Skulle ha varit väldigt skönt att ha en tolk med sig då..

  Vid fyratiden idag ska vi iväg mot Cádiz och möta upp resten av utbytesstudenterna. Idag är det stranden och mat som gäller! 

Kramar, Ellen.

1 kommentar:

  1. Ser kul ut! Jag vill se mer bilder av staden, huset, maten ... Kraaaam mamma

    SvaraRadera