söndag 13 oktober 2013

Himlen på jorden

  Hoppade på morgontåget till sevilla igår med Maike, Sabrina och Anne för att hälsa på Sabrinas vän Leonard som också är på utbye här i Spanien. Är helt ordlös, vackraste staden jag någonsin sett! Hästar och vagnar istället för bilar inne i staden, helt otroligt stora, vackra och gamla byggnader.. Sååå vackert alltså, rubriken stämmer verkligen! Vi hade en väldigt rolig dag med sightseeing och underbar tapas på förmiddagen, sedan lite shopping och starbucks (där vi även såg en kvinna som fick hjärtattack eller något? Det var så obehagligt att se, hon bara satt där med ögonen öppna tills alla började springa dit. Till slut kom ambulansen och vet inte vad som hände sedan.. Hoppas hin klarade sig!!).

  Det var även fiesta där igår så det var en massa folk överallt. De hade tält där man kunde köpa mat från alla håll i världen. Jag åt sushi och blev ganska besviken.. Kan ju i alla fall skryta med att min sushi är mycket bättre, haha.

  Hade inte med mig min systemkamera, men fick en hel del fina bilder med iPhonen, så nu får bilderna tala. Vet inte exakt vad alla byggnader är för något, men den stora slottliknande byggnaden är i alla fall en GIGANTISK kyrka och dammen med båtarna är vid torget "Plaza España". Där smakade jag på rökta kastanjer för första gången. Speciell smak, men nötter blandat med potatis är nog en ganska bra beskrivning. Gott var det!

Speciellt för dig, mamma!

  Bland en meter breda och trånga vägar mellan höga, gamla hus hittade vi en te-butik. Där fanns såå många sorter och allt såldes i lösvikt. Ville köpa och skicka hem till mamma, men jag tror ett paket med te skulle se lite misstänksamt ut på posten.. Man får ju inte ens skicka telefonbatterier på posten, hehe. De doftade i varje fall väldigt gott och jag ångrar att jag inte köpte något.  Vi hittade också en smyckesbutik där man kunde köpa allt man behöver för att laga egna smycken, här blev det däremot lite shopping både till mig och till dig mamma. Tror du skulle ha spenderat mycket pengar där, haha. Nu är det din tur får att få paket!   Har inte tid att skriva mer nu, men bilder säger mer än ord sägs det. Imorgon har jag historiaprov och jag har inte haft en sekund över för att läsa ihelg. Ska försöka lära mig några rubriker, namn och årtal så jag inte verkar helt borta, hehe. Buenas noches!

Kramar, Ellen.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Vilket äventyr du lever i:)
    Tiina

    SvaraRadera
  2. Så fint! Hoppas vi får besöka både Sevilla och Cadiz någon gång. Då får du guida oss. Kram mamma

    SvaraRadera