fredag 26 juli 2013

Övertänkaren här hej

  Har försökt att inte övertänka det hela. Jag vet att jag kommer ha ett riktigt bra år som jag aldrig kommer glömma eller ångra, men jag vet att allt inte kommer vara en dans på rosor. Det är klart jag har en del saker jag oroar mig för. Här har ni några:

 Min dåliga spanska
  Jag har läst spanska i högstadiet som tillvalsämne och så har jag gått en arbis-kurs. Det känns inte riktigt tillräckligt och eftersom spanska är ett så stort språk så kan inte alla spanjorer engelska. Jag förstår rätt så bra då jag läser, men då man hör hur snabbt de pratar blir jag orolig. Det kommer antagligen ta ett tag innan jag kan prata och få fram min åsikt helt och hållet.

 Hitta vänner
  Något jag inte alls skulle behöva oroa mig för om man hör på vad alla säger. Men "tänk om jag kommer vara helt utanför"-tanken dyker upp alldeles för ofta. Jag vet att jag överlag verkar ganska öppen och social, men i vissa situationer är jag väldigt blyg.

 Ta för mig
  Jag är inte precis den personen som tar för mig då det gäller t.ex. att andra bjuder på saker eller att äta mat hos kompisar och bekanta. Det får mig att känna mig obekväm och jobbig på något sätt. I Spanien är det tydligen elakt att tacka nej då man blir bjuden på något, enligt vad jag har hört. Jag måste lära mig tacka ja, nu med det samma!

 Hemlängtan
  Enda sedan jag var liten har jag kunnat vara borta veckor från familjen utan den minsta lilla hemlängtan. Men i en ny situation där det kommer ske missförstånd, finnas kulturskillnader osv. så är det mycket lätthänt att man bara vill ha familjen eller vännerna hos sig. Alla utbytesstudenter har mer eller mindre hemlängtan någon gång under året och det sägs att har man inte det före julen kommer det då. I början förstod jag inte alls varför man inte får ha nära och kära på besök före slutet av perioden, men nu efter timmar av funderande och föreläsningar förstår jag det. Man måste försöka leva där och inte tänka så mycket på vad som händer hemma.

 Skola
  Jag ska läsa naturvetenskap, alltså Fysik, Kemi, Matematik och Biologi, på spanska! Dessutom måste jag vara godkänd i allt. Inte ska jag plugga hela dagarna såklart, jag åker ju dit för att uppleva kulturen, lära mig spanska, träffa nya människor och lära mig nya saker. Den som tror jag enbart åker för att sola och ha paus från skolan har heeeelt fel.

Nu ska jag sluta tänka så mycket och sticka iväg till Sandras och träffa mina vänner, sedan vidare mot staden. DET ÄR JU JAKOBSDAGAR YEEEEA!

Kram, #Ellensommåsteslutatänkasåmycketnugenast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar